ERIK HÖGLUND I BODA GLASBRUK – FÖRELÄSNING AV MAJA HEUER

Onsdagen den 16 november 2022, kl 18.00, håller Maja Heuer från Kalmar läns museum, en föreläsning om Erik Höglund. Erik Höglund var den designer som satte Boda glasbruk på den svenska glasbrukskartan. Hans formgivning har skapat rubriker i stora delar av världen och otaliga är de glasalster som signerats Erik Höglund. På sätt och vis kan man säga att Erik har kommit hem, eftersom han också hade sin ateljé i de lokaler som Hönsalottas Luffarmuseum har idag. Vi har glädjen att bjuda in alla intresserade till Majas föreläsning.

Med under kvällen är också Håkan Sundell från Boda Smide, som äger många av Erik Höglunds skisser som idag används i Boda Smides produktion.

Din anmälan till föreläningen lämnar du senast den14 november till inger.rydbrink@luffarmuseum.se eller på telefonnr 070-5678 046. Kostnaden för föreläsning, besök på Hönsalottas alla avdelningar samt fika med macka och kaffe är 100 kr per person.

Hjärtligt välkommen med din anmälan!

KOM TILL BODA GLASBRUK OCH LÅT BÅDE SMAKLÖKARNA OCH SKRATTMUSKLERNA FÅ JOBBA!

Hönsalottas är nu mitt uppe i högsäsongen för bussgrupper och har besök i princip varje dag under de närmaste månaderna. För dig (eller mindre grupper) som vill låta smaklökarna och skrattmusklerna jobba finns det möjlighet att ”haka på” vid följande tillfälle:

Lördagen den 19 november: 25 platser

Efter den 22 oktober finns det några lediga dagar kvar att boka för egna grupper.

Ring oss på 0708-24 24 70 eller 070-5678 046 för mer information.

ÖPPET ENBART FÖR GRUPPER

Säsongen för spontanbesök på Hönsalottas Luffarmuseum är över för 2022. Det finns dock möjlighet att besöka oss och vara med i våra program under sensommar och höst. Hör av er med frågor om tid och annat på telefonnummer 0708-24 24 70.

Några lediga datum finns ännu för inbokning av grupp.

Välkomna!

OKTOBERFEST DEN 22 OKTOBER 2022 MED ROTBLÖTA OCH NADINE WEILAND

Den 22 oktober 2022, kl 18.00 – 22.00, ställer vi till med oktoberfest med traditionell mat och dryck och mycket musik. På scenen: Rotblöta och Nadine Weiland.

Oktoberfest är en traditionell tysk ölfestival som hålls i slutet av september och början av oktober varje år i Munchen, Bayern. Oktoberfesten arrangerades första gången år 1810 och anses nu vara världens största folkfest. Vi gör en variant på den festen.

Mer info kommer!