2022-06-14 PRISREGLERING OCH NYA PROGRAMPAKET

Tyvärr tvingas även vi till prisreglering då allt har blivit så mycket dyrare.

Vi har även nya paketprogram för bokningar efter den 15 augusti 2022:

Paket 1: Vårt ordinarie program med välkomstdrink, två föreläsningar (luffarnas historia samt glasets historia), luffarmusik, luffarbuffé, kaffe & ostkaka, rundvandring med besök på Nostalgiavdelningen och i vårt Gästrum med bland annat Erik Höglund. Pris 445 kronor per person.

Paket 2: Entré till muséets alla avdelningar, föreläsning om luffarepoken, kaffe & ostkaka, besök på vår glasutställning, Nostalgiavdelningen och Gästrummet med bland annat Erik Höglund. Pris 250 kronor per person.

Paket 3: Entré, guidad tur till muséets alla avdelningar, luffarfilm samt kaffe med ostkaka. Pris 175 kronor per person.

Redan inbokade grupper och grupper som bokas innan den 15 augusti 2022 omfattas inte av prishöjningen. För information och bokning ring 0708-24 24 70. Ytterligare information får du på vår hemsida luffarmuseum.se.

NYTT PROGRAM FÖR GRUPPER 2022

Vi är störst i Glasriket på bussgrupper.

Hönsalottas Luffarmuseum startade 2005. Sedan dess har vi vuxit varje år med fler och fler nyheter.

Vi har i många år kört samma koncept och känner att det nu är dags att förnya det. Det blir en nystart efter den fruktade pandemin som drabbat alla, även de kulturverksamheter som vi tillhör. I stora drag ser vårt program ut som nedan:

  • När ni kommer till oss hälsas ni välkomna med en välkomstdrink.
  • Vi beger oss ner i vår föreläsningssal, där vi berättar om allvaret i Luffarnas Liv & Leverne på ett skämtsamt sätt. Vår ciceron berättar ”allt och lite till”…
  • För de grupper som önskar berättar vi också om glasets historia och visar en del unika föremål. Vi visar också var alla glasbruken funnits i Småland samt glasföremål från de flesta av dem, vilket är unikt för glasriket.
  • Nu är det dags för en kort stunds mingel medan köket förbereder vår meny som består av utökad HYTTSILL: Två sorters sill, varav originalet av luffarnas fest-saltsill med lök och grädde, fläskfilé, isterband, stekta kroppkakor, omelett, svampsås, kryddpotatis, inlagd gurka och lingon (som används för att bl a söta upp hyttsillen).
  • När maten mättat magarna blir det rundvandring i det stora muséet, innehållande tre avdelningar med ca 18 000 föremål!! Luffaravdelningen med cirka 800 tavlor och tusentals luffaralster och prylmuséet med ca 12 500 föremål. Till detta då glasmuséet med sina unika berättelser och föremål. Nu har vi även utökat med ytterligare ett rum – ”Gästrummet”, där vi bland annat visar Erik Höglund.
  • Efter rundvandringen är det dags för ”världens godaste” ostkaka med sylt och grädde.
  • Underhållning. Träffen avslutas efter flera timmar i Luffarnas boning.
  • För de som vill visar vi sedan en film om den skånske luffaren Karl G Johansson (den tar ca 1 timme)

Allt detta för 395 kronor per person!

För bokning, ring oss på 0708-24 24 70.

Vi har fullständiga rättigheter.

Hjärtligt välkommen med din beställning!